RSS

7 Mayıs 2009

Ambidextrous

Ilkokul 1. siniftaydim, yazi ve dusun hayatima sol el ile yazarak baslamistim. Kucuktum, kucucuktum, muhtesem guzel el yazim vardi. Ilk somestr oldu, hatirliyorum, ananemin (allah uzun omur versin) o zamanki lojman evinin salonunda "oglum yavrum sag elle yaz" telkinleriyle sag elle yazmaya baslamistim. Niye boyle yazmami istedi degil o zaman bu zaman bile anlamis degilim, ilk firsatta sorayim. O zaman 15 gunluk tatil suresinde sag elimle civi ve arap yazilarinin karisimi bir el yazisiyla yazabilmeyi basarmistim. Gelise gelise anca bugunku berbatliginda kaldi tabii. Hala bazi altleri solaklarin tuttugu gibi tutarim.

Simdilerde sol elimi geri kazanmak istiyorum. Ama degil 15 gun 3 ay gecse bile zor olacaga benziyor. Sadece Turkce degil, matematiksel sembollerde cogaldi ogrene ogrene, ingilizcedeki bazi harfler de girdi, geometrik sekiller de... Isim zor, ama kararliyim, beynim hangi yarisini kullanmaya devam eder bilemem ama vazgecmek yok. Misal mesela bu yaziyi sadece sol elimi kullanarak yazdim :)

2 yorum:

  1. Ne zamandir bu kadar kararli gormemistim seni. Azimle sican betonu deler kankacim.

    YanıtlaSil
  2. hazır metehan sıçmak demişken solaklar sevilmezler pek çünkü taharet aldıkları elleriyle (sol elle alınması gerekiyormuş) yemek yiyorlar.

    sad but true. olayın özü bu malesef kardeşim

    YanıtlaSil